Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

 Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

Η σελίδα αυτή είναι ένα βήμα επικοινωνίας  με τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές τους γονείς και όχι μόνο.

Εδώ θα βρείτε πολλές από τις δραστηριότητες, τις εργασίες μας, πλούσιο υλικό και πολλά ακόμα θέματα.

Οι απόψεις σας, τα σχόλιά σας και οι ερωτήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες.

Ημερίδες

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010, διοργανώθηκε επιμορφωτική ημερίδα από τη Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φωκίδας. 

 Εισηγητές και θέματα ημερίδας:

 Αναγνώστου Ηλίας: Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. "Η συμβολή του τραγουδιού στην ιστορική συλλογική μνήμη". 

 Λαπατζή Ελένη: Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 13ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής. "Ο θεσμός της ένταξης - Συνεκπαίδευση στην Α/θμια Εκπ/ση".

 Σκόνδρα Ασημίνα: Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Φωκίδας. "Το προβληματικό παιδί - Επιθετικότητα και η αντιμετώπισή της στο σχολείο".

 Τερτίγκας Αθανάσιος: Διευθυντής του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Γραβιάς. "Διδασκαλία Ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού με τη χρήση διαδραστικού πίνακα - Οι διαδραστικοί πίνακες ως φορείς νέου επιπέδου διαδραστικότητας στην αίθουσα διδασκαλίας - Τρόποι λειτουργίας".

 Στην ημερίδα συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Φωκίδας και χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παναγιώτης Τάκης, Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας και ο κ. Μανανάς Αθανάσιος, Δήμαρχος του Δήμου Γραβιάς.

 

 

 

 

      

     

   

   
         

Στις 19 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00μ.μ.-14:00μ.μ., στο Δ.Σ. Γραβιάς, διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Φωκίδας, κ. Σπυρίδωνα Σάρρα, διασχολική επιμόρφωση, με θέματα:

 

1. Η Διδασκαλία της Γραπτής Έκφρασης στο Δημοτικό Σχολείο

2.Η Διδασκαλία του Μαθήματος των Μαθηματικών της Στ΄ Δημοτικού

`«Ανάλογα Ποσά ? Όταν ανεβαίνω? ανεβαίνεις»

« Βρίσκω το Ποσοστό ? Παίζοντας με τα ποσοστά»

με τη χρήση του Διαδραστικού Πίνακα.

 

Για το πρώτο θέμα πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των εκπ/κών των Δημοτικών Σχολείων Γραβιάς, Πολυδρόσου και Επταλόφου και του Σχολικού Συμβούλου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Σάρρας ανέπτυξε το παραπάνω θέμα, μέσω Power Point.

Για το δεύτερο θέμα ο δάσκαλος της ΣΤ΄ Κρέτσας Δημήτριος παρουσίασε τρόπους διδασκαλίας των παραπάνω ενοτήτων  με τη βοήθεια διαδραστικού πίνακα.

Ήταν μια συνάντηση που κύλησε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, κατά την οποία ειπώθηκαν διάφορες απόψεις και βοήθησαν τους εκπ/κούς να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12 μ.μ.- 14.00 μ.μ. στο Δημοτικό μας Σχολείο, πραγματοποιήθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Φωκίδας κ. Σπυρίδωνα Σάρρα, διασχολική συνάντηση με τα εξής θέματα: 

  1. Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών της Ελληνικής Γλώσσας για το Δημοτικό Σχολείο(Δ.Ε.Π.Π.Σ.-Α.Π.Σ.)
  2. Προγράμματα Σχεδιασμού και Ανάπτυξη Διαθεματικών Δραστηριοτήτων (Ευέλικτη Ζώνη, Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική Εκπ/ση κ.λ.π.)

Παρευρέθηκαν στη συνάντηση αυτή  όλοι οι εκπ/κοί των όμορων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής(Γραβιάς, Πολυδρόσου, Επταλόφου),  που άκουσαν την ανάπτυξη των παραπάνω θεμάτων από τον κ. Σχολικό Σύμβουλο και κατόπιν επακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία ειπώθηκαν απόψεις και βοήθησαν τους εκπ/κούς να λύσουν απορίες και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Όλη η συνάντηση κύλησε μέσα  σε ζεστό και φιλικό κλίμα.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 12.30 μ.μ.- 14.00 μ.μ. στο Δημοτικό μας Σχολείο, πραγματοποιήθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Φωκίδας κ. Σπυρίδωνα Σάρρα, διασχολική συνάντηση με τα εξής θέματα: 

  1. Εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προετοιμασία για την επόμενη σχολική χρονιά.
  2. Υλοποίηση προγραμμάτων Ευέλικτης Ζώνης Γ΄τριμήνου σχολ. έτους 2015-16.
  3. Εθνικός διάλογος για την Παιδεία.                                                                                                         Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δ/ντής Α΄θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Παναγιώτης Καστρίτης, ο οποίος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα έδωσε οδηγίες, ώστε να μην υπάρχουν απορίες για την  ομαλή  λειτουργία και προετοιμασία των σχολικών μονάδων την επόμενη σχολική χρονιά, έκανε λόγο για τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία και μίλησε για γενικά θέματα που απασχολούν τα σχολεία.                                                      

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σχολ. Σύμβουλος κ. Σάρρας και αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προγραμμάτων της Ε.Ζ. και για θέματα που απασχολούν εκπ/κούς στην τάξη. 

Συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή  όλοι οι εκπ/κοί των όμορων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής(Γραβιάς, Πολυδρόσου, Επταλόφου), που άκουσαν την ανάπτυξη των παραπάνω θεμάτων και τους βοήθησαν να λύσουν απορίες και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Όλη η συνάντηση κύλησε μέσα  σε ζεστό και φιλικό κλίμα.

Σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με τα ακόλουθα θέματα: 

  1. "Μαθαίνοντας και κατανοώντας τις Φυσικές επιστήμες δια μέσου πειραμάτων"
  2. "Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας λογοτεχνικού κειμένου-παράδειγμα αναγνωστικής δοκιμής στην Ε΄και ΣΤ΄τάξη του Δ.Σ."

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σχολ. Σύμβουλος της 1ης εκπ/κής Περιφέρειας κ. Σάρρας Σπυρίδων και συμμετείχαν οι εκπ/κοί του σχολείου μας, των όμορων σχολείων Πολυδρόσου και  Επταλόφου, καθώς και του  1ου και 4ου Δ.Σ. της Άμφισσας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Περιφεριακός Δ/ντής κ. Δημητρίου Χρήστος και ο Δ/ντής του Γραφείου της Α΄θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Καστρίτης Παναγιώτης.

Στο πρώτο μέρος η κ. Μπεμπή Ευαγγελία, καθηγήτρια ΠΕ 04 και υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Φωκίδας, παρουσίασε πειράματα Φυσικής στους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, που συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα και στο δεύτερο μέρος ο Ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Σπανός Γεώργιος έκανε βιωματικό εργαστήριο με τα παιδιά των παραπάνω τάξεων, σχετικά με το δεύτερο θέμα της ημερίδας. Ήταν μια υποδειγματική διδασκαλία, η οποία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους εκπ/κούς και έδωσε τα κίνητρα και ερεθίσματα εκείνα, που τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους. Μια πολύ καλή εμπειρία και διδασκαλία από τον Ομότιμο κ. καθηγητή, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που έδωσε πολλά μηνύματα και άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στα διαλείμματα προσφέρθηκε καφές και πλούσια εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν οι δασκάλες των σχολείων Γραβιάς και Πολυδρόσου για να κλείσει όμορφα και με ευχάριστες εντυπώσεις η πετυχημένη κατά τα άλλα ημερίδα. 

imerida 1 imerida 2 imerida 3

Υποκατηγορίες

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 22650-91442

ΦΑΞ: 22650-91834

e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαν σήμερα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος