rungkut kidul depo 10 bonus 15

Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

Ανακοινώσεις - Νέα

 

Γιορτάστηκε και στο σχολείο μας η ημέρα φιλοζωίας .

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου, πρώην αντιδήμαρχος και υπεύθυνη σε θέματα φιλοζωίας του Δ. Δελφών, καθώς και μέλος της φιλοζωικής ομάδας Άμφισσας, η οποία μίλησε στους μαθητές για την Ημέρα  που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24.

Μέσα από εικόνες και ομιλία έδωσε το μήνυμα της φιλοζωίας και της βοήθειας των αδέσποτων ζώων, αλλά και πολλές οδηγίες σχετικά με όλα αυτά.

Να σημειώσουμε πως είχε μαζί της και τον "ΡΙΚΟ", ένα χαριτωμένο σκυλάκι, το οποίο το βρήκε αδέσποτο και το υιοθέτησε, δίνοντας έτσι και το παράδειγμα της προστασία των ζώων και της εξασφάλισης της ευζωίας και των δικαιωμάτων τους.

Την ευχαριστούμε θερμά για την ωραία παρουσίαση και ενημέρωση.

 

imera zoofilias 2 imera zoofilias 3 imera zoofilias 4 imera zoofilias 5 imera zoofilias 6 imera zoofilias 7

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου΄24 τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Πιλάλη Γρηγόρη, Κρέτσα Δημήτρη και Τσιουμάνη Ναταλίας αντίστοιχα,  πραγματοποίησαν τη γιορτή για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, με απαγγελίες ποιημάτων, αλλά και με όμορφα σκετς, τραγούδια του΄21, καθώς και με δύο ωραίους χορούς στο τέλος της γιορτής, που επιμελήθηκε η κ. Τσίγκα καθηγήτρια Φ.Α. του σχολείου μας, με τους παρευρισκόμενους επισήμους και γονείς να χειροκροτούν πολλές φορές τα παιδιά μας για την ωραία παρουσία που είχαν.

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πάτερ Βασίλειος, η αντιδήμαρχος κ. Χριστοδούλου Αθ., ο νέος πρόεδρος της Τ.Ε. Γραβιάς κ. Πολύχρονος Κ. και το μέλος κ. Αγαπητού Μ. , μέλη του Συλλόγου Γονέων και οι γονείς των μαθητών. Όλους τους ευχαρισστούμε.

Τη Δευτέρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Δ.Ε. Γραβιάς και στο τέλος οι μαθητές μας πέρασαν με πολύ καλή εμφάνιση στην καθιερωμένη παρέλαση, αποσπώντας για μια ακόμη φορά, το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Χρόνια πολλά και του χρόνου!

 

giorti 25 mar 24 1 giorti 25 mar 24 2 giorti 25 mar 24 3 giorti 25 mar 24 4 giorti 25 mar 24 5 parelasi 25mart 24 1 parelasi 25mart 24 2 parelasi 25mart 24 4 parelasi 25mart 24 5 

 

parelasi 25mart 24 6

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την Αποκριά ξεκινώντας την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024 με το καθιερωμένο πλέον τσίκνισμα με σουβλάκια και με τη γιορτή- παραμονή της τελευταίας εβδομάδας της Αποκριάς- την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Την Τσικνοπέμπτη  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας φρόντισε, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, να ετοιμάσει και να ψήσει σουβλάκια στον προαύλιο χώρο του σχολείου και να δοθεί έτσι η ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές, αλλά και στα παιδιά του Νηπιαγωγείου να γευτούν τους νόστιμους μεζέδες, να χαρούν, να παίξουν, να χορέψουν και να τσικνιστούν, μπαίνοντας έτσι σιγά σιγά  στο πνεύμα της Αποκριάς και του καρναβαλιού.

Να ευχαριστήσουμε το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που ακόμη μια φορά είναι κοντά στα παιδιά και στο σχολείο μας και πρόσφεραν αυτή την όμορφη εκδήλωση στους μαθητές μας και στα παιδιά τους.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου το πάρτι μασκέ, στο οποίο τα παιδιά ήρθαν μεταμφιεσμένα, διασκέδασαν, χόρεψαν πρώτα το γαϊτανάκι και στη συνέχεια παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς και άλλα χορευτικά τραγούδια. Κατά τη διάρκεια της μικρής αυτής γιορτής πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Δ/ντή του σχολείου και παιδιά των μεγάλων τάξεων, η κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού.

Η μικρή μας αυτή γιορτή  έκλεισε με το κάψιμο του καρνάβαλου, τον οποίο όπως συνηθίζεται, κατασκεύασαν τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης,.

Να ευχηθούμε Καλή Σαρακοστή σε όλους και του χρόνου με υγεία!

 

 

tsiknopempti 24 1 tsiknopempti 24 2 tsiknopempti 24 3 tsiknopempti 24 4 apokries 24 12 apokries 24 1 apokries 24 3 apokries 24 4 apokries 24 6 apokries 24 16 apokries 24 18 apokries 24 19 apokries 24 20 apokries 24 2 apokries 24 8 apokries 24 9 

 

 

 

Οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία (σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/21383/Δ1 /28-02-2024 του ΥΠΑΙΘΑ) θα γίνουν από 1 μέχρι 20 Μαρτίου 2024

Για το σχολικό έτος 2024 – 2025  στην Α’ τάξη  εγγράφονται τα παιδιά  που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018

Tα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου

   στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή 

    του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

3. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου(δίδεται από το νηπιαγωγείο απευθείας στο σχολείο μας).

4. Το πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή κοινότητας (αναζητείται από τη σχολική μας μονάδα.)

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) δίνεται από το σχολείο. 

Διευκρινίζουμε πως: 

Tο Ατομικό Δελτίο Υγείας γίνεται δεκτό  μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου ούτως ώστε να διευκολύνονται χρονικά και οι γονείς και οι γιατροί για την έκδοσή τους.

Για την εγγραφή  αλλοδαπών  μαθητών πρέπει  να προσκομιστεί

πιστοποιητικό γέννησης ή  ληξιαρχική πράξη γέννησης.

β. Τα Πιστοποιητικά Γέννησης των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό, είτε από μεταφραστές που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Πιστοποιημένων Μεταφραστών του Υπουργείου Εξωτερικών χωρίς τη δέσμευση της ημερομηνίας έκδοσης.

γ. Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης Πιστοποιητικού Γέννησης, η εγγραφή των αλλοδαπών μαθητών μπορεί  να γίνει και με τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.

δ. Οι γονείς μπορούν να έρχονται στο σχολείο για εγγραφές μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλ. 2265091442 & 2265350432
κιν. 6973999616

                                                Ο Δ/ντής του Σχολείου

                                                Ντζιαβίδας Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

kpe noe 23 kpe noe 23 1 kpe noe 23 2  kpe noe 23 3 kpe noe 23 5  kpe noe 23 6 kpe noe 23 7   

 

Το Δημοτικό μας Σχολείο στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με το ΚΠΕ Άμφισσας πραγματοποίησε εκπ/κή επίσκεψη στο Γαλαξίδι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

Το θέμα του προγράμματος ήταν: “ Πόλη και οικοσύστημα το χθες, το σήμερα και το μέλλον ταυ Γαλαξιδίου ”.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους ναούς Αγ. Νικολάου και Αγ. Παρασκευής, όπου είδαν το ξυλόγλυπτο τέμπλο και το ηλιακό ρολόι των ναών αντίστοιχα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ναυτικό Μουσείο και στο τέλος ο υπεύθυνος του ΚΠΕ κ. Κόττης Γεώργιος τους ξενάγησε στα όμορφα στενά σοκάκια της πόλης. 

Το Σχολείο μας ευχαριστεί την Εταιρεία Imerys(Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, 51ο χλμ), για τη χορηγία του μέσου μεταφοράς των μαθητών-εκπ/κών για την παραπάνω επίσκεψη, καθώς και τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Φωκίδας κ. Κόττη Γεώργιο, για την όμορφη παρουσίαση και ξενάγηση στους χώρους του προγράμματος στο όμορφο και ιστορικό Γαλαξίδι.

Υποκατηγορίες