Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

Ανακοινώσεις - Νέα

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Γραβιάς σας εύχεται Καλή Ανάσταση.

 

Ακολουθεί το βίντεο με τις ευχετήριες Πασχαλινές κάρτες που δημιούργησαν οι μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής για να στείλουν τις δικές τους ευχές:

 

Στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 2017, είχαμε τη συμμετοχή δύο μαθητών της Ε΄τάξης. Ο Κων/νος Κλέτσας και η Κων/να Ράπτη αρίστευσαν. Ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά, στον δάσκαλό τους κ. Ηλιόπουλο Νικ. και στους γονείς των μαθητών. Πολλά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες.

Επίσης ο Βασίλειος Αβράμπος μαθητής της Δ΄τάξης απέσπασε το 3ο βραβείο πανελλαδικά, επί συνόλου 4.586 έργων, σε διαγωνισμό ζωγραφικής ("Ένα μήλο την ημέρα...το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή"), που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου και που ανέλαβε να πραγματοποιήσει στο σχολείο μας η καθηγήτρια καλλιτεχνικών Μπακίαι Άλμα. Πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή μας και τη δασκάλα των καλλιτεχνικών για αυτή την σημαντική διάκριση.

Μέρος των έργων των μαθητών  εκτέθηκε στην αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων “Jacqueline de Romilly” στις  07 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κος Κ. Γαβρόγλου.

Στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες μαθητές, δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών, παρουσία της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, στελεχών και συνεργατών της Οργάνωσης, οι οποίοι ήταν οι συντελεστές διοργάνωσης του διαγωνισμού.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο μαθητής μας Αβράμπος Βασίλειος,με την καθηγήτρια των εικαστικών κ. Μπακίαι Άλμα.

Στις παρακάτω εικόνες υπάρχουν δείγματα των έργων των παιδιών του σχολείου μας, με την πρώτη εικόνα να ανήκει στον μαθητή μας ο οποίος πήρε και το 3ο βραβείο.

  DSC01330 m thumbnail IMG 20170407 122458 m IMG 20170424 113456 ena milo 1 ena milo 2  ena milo 4 ena milo 5 ena milo 7 ena milo 8 ena milo 9 ena milo 10 ena milo 3 ena milo 11  ena milo 6

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Γραβιάς, οφείλουν να  ευχαριστήσουν

τους αδελφούς Παπαϊωάννου, της Εταιρείας ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε, για τη σημαντική και ταυτόχρονα ουσιαστική

δωρεά  των δύο (2) καινούριων μηχανών προβολής , που ήταν απαραίτητοι στο σχολείο μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας τους εκπαιδευτικούς να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας, οι οποίοι έχουν

διάθεση να βοηθήσουν και να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο μας με κάθε τρόπο.

 

Σας ευχαριστούμε και σας είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας.

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012-13 ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φωκίδας, κος Σάρρας Σπυρίδων. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο τόσο σημαντικό και δύσκολο έργο του.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ Α΄

ΘΕΜΑ: «Αντιγριπικός εμβολιασμός για την εποχική γρίπη»

Οι επιδημίες γρίπης εμφανίζονται στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου 2010-2011, στη χώρα μας πέρυσι το επιδημικό κύμα ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η περίοδος της εποχικής γρίπης θεωρείται ότι ξεκινά από αρχές Οκτωβρίου και διαρκεί έως και Απρίλιο.

Η Ελλάδα, όπως και άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχει συγκροτήσει δίκτυα επιτήρησης, μέσω των οποίων παρακολουθείται η δραστηριότητα της γρίπης και τα κυκλοφορούντα στελέχη του ιού με την εργαστηριακή επιτήρηση μέσω των Κέντρων Αναφοράς Γρίπης.

Διαβάστε περισσότερα: Αντιγριπικός εμβολιασμός για την εποχική γρίπη