Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

 

Το σχολείο μας ανήκει στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας με  Διευθυντή Εκπ/σης τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή, κ. Καστρίτη Παναγιώτη, ο οποίος τοποθετήθηκε και επίσημα με 2ετή θητεία, μετά την διαδικασία αξιολόγησης του περασμένου Ιανουαρίου και Σχολικό Σύμβουλο τον κ. Σάρρα Σπυρίδωνα.

Δ/ντής της σχολικής μονάδας είναι ο δάσκαλος κ. Ντζιαβίδας Γεώργιος, ο οποίος αφού πήρε μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης του περασμένου Ιουλίου, τοποθετήθηκε για θητεία 3 χρόνων.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2018-19 φοιτούν σ' αυτό 62 μαθητές.

Τη χρονιά 2013 τελείωσαν οι εργασίες επέκτασης της σχολικής μας μονάδας. Προστέθηκε νέα πτέρυγα, αποτελούμενη από 2 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες μάλιστα επικοινωνούν με συρόμενες πόρτες για να μπορούν να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης κατασκευάστηκαν και δύο Γραφεία (διευθυντή και δασκάλων) και μια αίθουσα βιβλιοθήκης.

Το σχολικό έτος 2001-2002 το ΥΠ.Ε.Π.Θ.,  στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και της Πρόσκλησης 5 που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισής του, χρηματοδότησε το σχολείο μας και έτσι εξοπλιστήκαμε με ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής.

Είναι μια αίθουσα διαμορφωμένη κατάλληλα για τη χρήση πολυμέσων, την "αίθουσα προβολών και Η/Υ" (εργαστήριο πληροφορικής).

 

Εξοπλισμός

Κάθε εκπαιδευτικός έχει εφοδιαστεί με Laptop για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού του έργου.

Από τον Οκτώβριο του 2009 το σχολείο μας έγινε το πρώτο στη Φωκίδα που όλες οι αίθουσες διδασκαλίας εξοπλίστηκαν με διαδραστικούς πίνακες. (περισσότερα...)

Διαθέτουμε δίκτυο 5 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 1 σαρωτή, 2 έγχρωμους εκτυπωτές, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, τηλεφωνική γραμμή ADSL, σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, έγχρωμη τηλεόραση, βίντεο,DVD, ανακλαστικό προβολέα, προβολείς σλάιτς, οθόνη προβολής κ.λπ. Επίσης διαθέτουμε αρκετούς τίτλους πολυμέσων (CD-ROM - DVD-ROM).