Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος η ιστορική μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, που κορυφώθηκε με την δοξολογία, πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Φωκίδας κ. Θεόκτιστου, την επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της προτομής του ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσου και που εκεί βρισκόταν παλιά το ιστορικό Χάνι, με την παρέλαση μαθητών και συλλόγων και στο τέλος με τους καθιερωμένους παραδοσιακούς χορούς.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η αναπαράσταση της μάχης από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γραβιάς, πάντα υπό την καθοδήγηση του πρώην Γυμνασιάρχη κ. Ρηγάκη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης, που κρατάει ζωντανή την ανάμνηση της μάχης εδώ και πολλά χρόνια.

Το Δημοτικό μας Σχολείο έδωσε το παρόν για μια ακόμη φορά,  με τους μαθητές μας να αποσπούν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και να κλείνουν την πολύ καλή τους εμφάνιση χορεύοντας  παραδοσιακούς χορούς, με την επίβλεψη της καθηγήτριας Φ.Αγωγής του σχολείου μας κας Τσίγκα Ευσταθίας.

Στην παρέλαση πήραν επίσης μέρος και  οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και πολλών συλλόγων με παραδοσιακές στολές, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην επέτειο.

Παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι τόσο από την Δημοτική αρχή, όσο και από την Περιφέρεια και από άλλους φορείς.  Και του Χρόνου!

foto:

xani 8 5 16 1 xani 8 5 16 2 xani 8 5 16 3 xani 8 5 16 4 xani 8 5 16 5 xani 8 5 16 6 xani 8 5 16 7