Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

Στο Δημοτικό μας Σχολείο την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δράση, η πρώτη σε σχολείο της Φωκίδας στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ε.Π.Ο.) "Πάσα στα θρανία", το οποίο είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το παρόν έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Βασίλης Γεωργόπουλος, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Ντζιαβίδας με το σύνολο των εκπαιδευτικών, εκ μέρους του Δήμου Δελφών η ΑντιδήμαρχοςΜαίρη Ανδρεοπούλου, ο εκπρόσωπός της ΕΠΣ Φωκίδας Διονύσης Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 3ου Δ.Σ. Άμφισσας Γιάννης Μαρκοδήμος.
Τον ομοσπονδιακό προπονητή ακόμη συνόδευσαν οι ποδοσφαιριστές της Super League από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Ανέστης Αναστασιάδης και ο Μαρκ Ασίγκμπα, από τους οποίους τα παιδιά πήραν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ο Διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Σάκης Τσικνής και οι ενωσιακοί προπονητές Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Φθιώτιδας Νίκος Τσικράς και Θανάσης Νεοχωρίτης. Ανέπτυξαν στα παιδιά τις ευγενείς αξίες του αθλήματος, θέματα διατροφής, ασκησειολογίας και ψυχολογίας. Μάλιστα τα παιδιά έλαβαν μέρος και σε παιχνίδι παντομίμας ποδοσφαίρου αλλά και σταυρόλεξου, με τα αρχικά γράμματα της λέξης Π-Ο-Δ-Ο-Σ-Φ-Α-Ι-Ρ-Ο να γράφουν συνδυαστικές λέξεις για το άθλημα.Εντύπωση στους εκπροσώπους προκάλεσε ένας μαθητής μας της Ε΄τάξης, που θέλει να γίνει αθλητικογράφος, δείχνοντας πως έχει πολλές γνώσεις για την ηλικία του και έκανε ερωτήσεις κατά ριπάς στους δύο ποδοσφαιριστές της Λαμίας.
Τέλος στα παιδιά μοιράστηκαν δώρα, τετράδια, μπλουζάκια, μπάλες και μια φανέλα της Εθνικής Ελλάδας για το σχολείο και αυτά ανταπέδωσαν με δώρα χειροτεχνίας, μια χρωματιστή ελληνική σημαία και ένα κύπελλο, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κο Γεωργόπουλο.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας και έδωσε στα παιδιά χαρά και την ευκαιρία για γνωριμία με το άθλημα του ποδοσφαίρου από ανθρώπους που το εκπροσωπούν και για ευγενή άμιλλα.

Την εκδήπωση κάλυψε με φωτορεπορταζ ο φίλος Ηλίας Ζαχάρης από την ηλεκτρονική εφημερίδα Speaker.gr,  τον οποίο και ευχαριστούμε, μιας και "δανειστήκαμε" και τις παρακάτω φωτογραφίες.

Μερικές foto από την εκδήλωση

:DSC 0110 Αντίγραφο DSC 0112 Αντίγραφο DSC 0111 Αντίγραφο DSC 0118 Αντίγραφο DSC 0134 Αντίγραφο DSC 0141 Αντίγραφο DSC 0153 Αντίγραφο DSC 0166 Αντίγραφο DSC 0169 Αντίγραφο DSC 0175 Αντίγραφο DSC 0180 Αντίγραφο DSC 0184 Αντίγραφο DSC 0194 Αντίγραφο DSC 0195 Αντίγραφο DSC 0187 Αντίγραφο DSC 0188 Αντίγραφο