Καλώς ήρθατε στο Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς

Σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με τα ακόλουθα θέματα: 

  1. "Μαθαίνοντας και κατανοώντας τις Φυσικές επιστήμες δια μέσου πειραμάτων"
  2. "Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας λογοτεχνικού κειμένου-παράδειγμα αναγνωστικής δοκιμής στην Ε΄και ΣΤ΄τάξη του Δ.Σ."

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σχολ. Σύμβουλος της 1ης εκπ/κής Περιφέρειας κ. Σάρρας Σπυρίδων και συμμετείχαν οι εκπ/κοί του σχολείου μας, των όμορων σχολείων Πολυδρόσου και  Επταλόφου, καθώς και του  1ου και 4ου Δ.Σ. της Άμφισσας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Περιφεριακός Δ/ντής κ. Δημητρίου Χρήστος και ο Δ/ντής του Γραφείου της Α΄θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Καστρίτης Παναγιώτης.

Στο πρώτο μέρος η κ. Μπεμπή Ευαγγελία, καθηγήτρια ΠΕ 04 και υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Φωκίδας, παρουσίασε πειράματα Φυσικής στους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, που συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα και στο δεύτερο μέρος ο Ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Σπανός Γεώργιος έκανε βιωματικό εργαστήριο με τα παιδιά των παραπάνω τάξεων, σχετικά με το δεύτερο θέμα της ημερίδας. Ήταν μια υποδειγματική διδασκαλία, η οποία καθήλωσε τους παρευρισκόμενους εκπ/κούς και έδωσε τα κίνητρα και ερεθίσματα εκείνα, που τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους. Μια πολύ καλή εμπειρία και διδασκαλία από τον Ομότιμο κ. καθηγητή, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που έδωσε πολλά μηνύματα και άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στα διαλείμματα προσφέρθηκε καφές και πλούσια εδέσματα, τα οποία έφτιαξαν οι δασκάλες των σχολείων Γραβιάς και Πολυδρόσου για να κλείσει όμορφα και με ευχάριστες εντυπώσεις η πετυχημένη κατά τα άλλα ημερίδα. 

imerida 1 imerida 2 imerida 3